Lovci nehôd. Pomôžu, ale nie je to zadarmo

VYSIELANÉ 01.10.2012

Boli ste účastníkom dopravnej nehody? Ak áno, tak aj vás mohli kontaktovať takzvaní lovci nehôd. Ide o firmy, ktoré ponúkajú sprostredkovanie vymáhania náhrady škôd od poisťovní. Ako to však býva, nič nie je zadarmo, a tak aj pri tejto pomoci s tým treba počítať.

Poisťovniam sa to nepáči

„Majú svoje informačné zdroje,“ tvrdí o lovcoch nehôd dopravný konzultant Maroš Palesch. Sú rýchlejší ako záchranka, či policajti a veľmi ochotne vám ponúknu svoju pomoc. S lovcami nehôd majú svoje skúsenosti aj poisťovne. Sú to totiž práve oni, ktorí v mene klienta so splnomocnením v ruke od nich vymáhajú náhradu škody.

„Takýto zástupca sa musí vždy preukázať platnou plnou mocou,“ informovala vedúca kontroly poisťovne Jaroslava Zemanová. „Klientov zoznamujeme s vecami, na ktoré majú nárok, a to sa poisťovniam nepáči,“ tvrdí zástupca lovcov nehôd Roman Rezek.

Vodič dostane servis

Pravdou je, že zákon takéto konanie nepostihuje, isté však je, že takéto služby nie sú zadarmo. „Je to o biznise,“dodáva Palesch. Odmena z náhrady škody pre takzvaného lovca nehôd, ktorým je zvyčajne s.r.o-čka, alebo živnostník môže dosiahnuť až 30 percent. „Riadime sa cenníkmi poisťovní, takže neviem, o aké neúmerné navýšenie ide,“ hovorí Rezek.

Podľa poisťovní ide zvyčajne o ľudí z fachu, ktorí sa veľmi dobre vyznajú v problematike. Sú to aj ľudia, ktorí v poisťovni nezriedka aj pracovali. Poskytovatelia týchto služieb argumentujú tým, že vodič dostane týmto spôsobom servis, pretože sa nemusí zaťažovať zdĺhavým vybavovaním. Navyše ak je po úraze, je doslova na takúto službu častokrát odkázaný.

ZDROJ: NOVINY.SK – http://krimi.noviny.sk/nehody/01-10-2012/lovci-nehod-pomozu-ale-nie-je-to-zadarmo.html

 

Tento obsah bol zaradený v Legislatíva, Všeobecné. Zálohujte si trvalý odkaz.

4 reakcie na Lovci nehôd. Pomôžu, ale nie je to zadarmo

  1. Spätné upozornenie: Check your social signals count

  2. Spätné upozornenie: oatmeal on keto diet

  3. Spätné upozornenie: free womens dating sites

  4. Spätné upozornenie: download tinder for ipad

Nie je možné pridávať komentáre.