ASOS na Slovakia ringu

S motoristickým nadšením Vám oznamujeme, že ASOS stredisko Bratislava, OS Jaslovský s.r.o. sa bude podielať na technickom zabezpečení tohto podujatia so svojou technikou a personálom.Držíme účastníkom palce, aby naše služby nemuseli využiť.ASOS – služby motoristom 18 123
foto Homola Pozornosť miliónov divákov a svetových médií sa už koncom apríla sústredí na Slovensko.
WTCC sú najvýznamnejšie, medzinárodné preteky cestných automobilov, odohrávajúce sa na najznámejších okruhoch na svete.Pretekov sa zúčastňuje 10 teamov, 4 výrobcov, 38 jazdcov zo 17 krajín sveta. Jazdci súťažia jednak o medzinárodnú prestíž ale aj o finančné odmeny. Počas roka sa koná 12 podujatí, 24 pretekov na 4 kontinentoch.
WTCC existuje od roku 2005 a riadi sa princípom “real cars, real racing”, teda všetky vozidlá majú svoj základ v bežne dostupných, civilných modeloch.
Vozidlá sú výkonovo vyrovnané, čo zaručuje divácky zaujímavé preteky typu „nárazník na nárazníku“.Sledovanosť v r. 2010 – 470mil. divákov po celom svete, z toho 39mil. sledovalo LIVE vysielanie cez známu stanicu Eurosport.Okruh Slovakia Ring privíta WTCC v termíne 28.-29.4.2012. Jazdci aj tímy už o našom okruhu počuli a tešia sa na výzvy, ktoré im technicky náročná a rýchla trať ponúkne. Ako sa popasujú aj so štyrmi vzrušujúcimi prevýšeniami, si môžu pozrieť diváci aj osobne. O kontakty a vzrušujúce predbiehacie manévre iste nebude núdza, napokon stretne sa tu ďalšia elita svetového motoršportu. Medzi nimi nebudú chýbať ani bývalí jazdci F1 a pretekárske hviezdy, ktoré priťahujú pozornosť svetových médií a pol miliardu divákov na celom svete.Spolu s WTCC sa u nás predstaví aj ďalšie výnimočné podujatie – Európsky pohár cestných automobilov – European Touring Car Cup (ETCC). Štvordielny pohár je súčasťou európskej pretekárskej scény od roku 2005, rovnako ako WTCC. Slovakia Ring bude druhým okruhom ich tohtoročného kalendára a predstaví sa na ňom aj slovenský automobilový pretekár Matej Homola (18) na vozidle BMW.

Posledné testovanie pred ETCC na Slovakia Ringu

foto Homola Slovenský šampión v automobilových pretekoch na okruhu v Divízii 4 do 2 litrov Maťo Homola už finišuje s prípravami na svoje prvé predstavenie na európskej scéne. Na prvom slovenskom permanentnom pretekárskom okruhu Slovakia Ring neďaleko Bratislavy si opäť rozložil svoj „testovací stan“ tím Homola Motorsport, aby sa ešte lepšie zoznámil s novou technikou, BMW 320si E90 WTCC. Na rozdiel od posledného testu, keď bolo slnečno a relatívne teplo, v pondelok 16. apríla nad Slovakia Ringom viseli husté mračná a občas aj zapršalo, čo neboli ideálne podmienky.
Homolovci museli zvoliť radikálny prístup k nastaveniu auta, pretože Maťo nebol s jazdnými vlastnosťami spokojný. Spolu s veteránom slovenského motoršportu Jarom Krajčím kompletne prerobili pôvodné nastavenie od Švéda Johana Sturesona, s ktorým biele BMW prišlo zo Škandinávie.
Výsledky sa dostavili prakticky okamžite. Napriek prehánkam, nižšej teplote asfaltu i ojazdeným pneumatikám, Maťo bol schopný zajazdiť rovnaký čas ako v ideálnych podmienkach a s novým obutím. „Z auta mám oveľa lepší pocit ako v minulom teste. Už nie je také nervózne a ťažko ovládateľné ako minule,“ pochválil Maťo Homola nové nastavenie. „Presne cítim, čo auto robí a čo od môžem očakávať a práve toto mi chýbalo v minulom nastavení auta. Konečne som auto pochopil, na vlhkom asfalte som robil také isté časy ako na teplom asfalte a bol som spokojný s časom, ale aj z pocitmi z jazdy. Ďakujem mechanikom, že sa o auto postarali a dali ho do konečného stavu a myslím si, že sme dobre pripravení na náš vrchol sezóny o dva týždne.“
foto Homola Maťove BMW v bojovom sfarbení aké bude mať aj pri štarte v ETCC (European Touring Car Cup) je do nedele vystavené v stánku Slovakia Ringu v Hale D na výstave Autosalón v bratislavskej Inchebe. Osobne sa stretnúť s Maťom Homolom budú môcť fanúšikovia v sobotu i v nedeľu priamo v tomto stánku, pripravená je samozrejme aj autogramiáda.
Zdroj: www.slovakiaring.sk, www.homolamotorsport.sk
foto ASOS foto ASOS
Viac informácií nájdete na Slovakiaring – FIA WTCC – World Touring Car Championship
Tento obsah bol zaradený v Udalosti. Zálohujte si trvalý odkaz.