Auto vždy vyhrá

Dňa 24.05. 2012, Občianske združenie Život po nehode, zorganizovalo v Leviciach Dopravno-bezpečnostnú akciu s názvom Auto vždy vyhrá.

Na akcií ktorá sa konala v križovatke pri Mlyne v čase od 12,00 hod do 17, 00 hod si návštevníci podujatia mali možnosť odskúšať aj „Promile okuliare“ – okuliare ktoré simulujú pohľad osoby ktorá je pod vplyvom alkoholu, následne vstúpi do cestnej premávky a svojou chôdzou, prekonáva prekážky. Návštevníci mali možnosť vyskúšať si aj simulátor nárazu a simulátor otočenia vo vozidle. Simulátory zabezpečila spoločnosť ASA auto a ASOS.

Okrem týchto ukážok boli ďalej prezentované verejnosti aj spôsoby bezpečného  prechádzania cez vozovku v skupine, či jednotlivca po priechode cez cestu v dobe, keď sa po ceste pohybuje motorové vozidlo. / praktické ukážky: motocykel, osobné motorové vozidlo, či SUV /. Blížiace sa vozidlá v rýchlostiach 50 a 80 km/hod. Ich brzdný účinok a vzdialenosť, na akú je ich vodič schopný bezpečne zastaviť vozidlo pred priechodom pre chodcov.

Zdravie a život sú prvoradé a to si treba uvedomiť nie len za volantom motorového vozidla, ale aj pri chovaní sa chodca, či cyklistu pri pohybovaní sa v priestoroch verejných komunikácií a priechodoch pre chodcov.

V mieste konania v spolupráci s členmi Červeného kríža a záchrannými zložkami – Hasičmi
a Rýchlou zdravotnou pomocou mesta Levice a Dopravnou políciou, bola simulovaná zrážka chodca s motorovým vozidlom.

Dôraz bol kladený na chovanie sa okoloidúcich účastníkov a správnu činnosť, pri poskytovaní prvej pomoci či privolania záchranných zložiek pre zranenú osobu.

Veríme, že zúčastnení načerpali množstvo nových informácií, ktorými budú môcť v budúcnosti disponovať pri správnom chovaní sa v situáciách, ktoré sú súčasťou nášho bežného dynamického života, ako účastníci cestnej premávky.

Aj nám na tom záleží.

ASOS služby motoristom 18 123.

Fotogaléria:

 

Tento obsah bol zaradený v Tlačové správy, Udalosti. Zálohujte si trvalý odkaz.